Първата ракета на България  Григор Димитров започна с победа участието

...
Първата ракета на България  Григор Димитров започна с победа участието
Коментари Харесай

Григор Димитров стартира успешно на US Open

Първата ракета на България  Григор Димитров стартира с победа присъединяване си на US Open . Той победи с 6:1, 6:7(2), 6:4, 6:3 италианеца Андреас Сепи в първия кръг на шампионата . По този метод записва по-добро класиране в шампионата от предходната година, когато отпадна от Стан Вавринка още в първи кръг. 
Следващият противник на Гришо ще се дефинира от дуела Борна Чорич - Евгений Донской, който стартира на корт 7, малко след началото на мача на българина.
В първия сет Григор не срещна никакви усложнения, като доста помогнаха и грешките на Сепи в основни моменти. С два пробива във втория и шестия гейм българинът за 24 минути игра взе първата част. Във втория сет се стигна до 4 пробива, като Димитров изпусна златна опция. При 5:4 негова изгода, вместо да затвори сета, разреши на Сепи да върне мигновено пробива. Димитров бързо изостана с 0:40, като за втората точка позволи и двойна неточност. И двете върнати точки от страна на първата ни ракета не бяха достатъчноиобаче, с цел да му оказват помощ да стигне до поврат в гейма. След това двамата си размениха по един гейм, а в тайбрека българинът тотално бе надигран и завоюва единствено две точки. Разликата в представянето на Григор в първата и втората част бе огромна. След като позволи едвам 4 непредизвикани неточности в първата, във втората той записа цели 25. Процентът на вкаран първи сервис спадна до 49%.
В третия сет Григор самичък се вкара в неприятности. Направи ранен пробив и в шестия гейм можеше да поведе с 5:1, само че вместо това изпусна цели три поредни точки за пробив. В идващия гейм Сепи се възползва от разклащането на българина и бързо проби за 4:3. Все отново Григор съумя да покаже добра игра и да се възползва от противниковите неточности. В десетия гейм стигна от шестата опция съумя да пробие още веднъж Сепи и затвори сета в своя изгода - 6:4. В последния четвърти гейм един брейк за 5:3 бе задоволителен за Григор, който в идващия гейм затвори дуела в негова изгода след близо 3 часа игра.
Всичко най-интересно вижте в Sportlive.bg.

ПРЕДИ ДВУБОЯ
До момента двамата нямат формален мач между тях. Към момента Сепи се намира под №77 в ранглистата на АТР, което значи, че е на една пред хасковлията.
През предходната година Григор Димитров отпадна още в първия кръг на шампионата. Тогава той се изправи против Стан Вавринка, като швейцарецът надви след 3:6, 2:6, 5:7. Ако успее да преодолее Андреас Сепи Гришо ще има за противник Борна Чорич или квалификант във втория кръг.
Всичко най-интересно от света на тениса - четете в Sportlive.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР